Curiozitati despre corpul uman

✓Disconfort la nivelul gatului

Ceaiul fierbinte va fi, desigur, benefic, la fel ca si gargara cu sare. Insa exista o alta solutie mai putin cunoscuta, ca sa scapi de acest discomfort – trebuie doar sa te scarpini in ureche! Acest lucru stimuleaza terminatiile urechii, creand un spasm muscular la nivelul gatului.

✓ Calmare nervilor

Daca te simti agitat, nervos, si ai nevoie sa te linistesti repede, spala-te cu apa rece. Te va face sa iti tii respiratia cateva secunde si sa activezi receptorii nervosi reci. Corpul va transmite oxigenul, iar sistemul nervos se va calma. Cam acelasi efect il poate avea si un pahar cu apa rece.

✓ Teama de injectii

Pentru unele persoane este destul de dificil sa se confrunte cu experiente care presupun injectii. Data viitoare cand esti intr-o astfel de situatie, tuseste putin – caci astfel iti vei distrage atentia de la procedura dureroasa. In orice caz, avertizeaza mai intai asistenta despre planul tau.

✓ Nas infundat

Pune limba pe bolta palatina si apasa zona de deasupra sprancenelor cu ajutorul degetelor. Dupa 20 de secunde te vei simti mult mai bine.

✓ Prevenirea cicatricelor cauzate de arsuri

In cazul arsurilor, nu te grabi sa iei o punga de gheata – pur si simplu apasa zona afectata cu buricele degetelor. In acest fel, temperatura din acea parte a corpului va reveni la temperatura normala mai incet, si in mod natural.

✓ Dureri de dinti

Acest truc va fi foarte folositor pentru persoanele cu dantura sensibila. Daca ai o durere de dinti, pune o punga de gheata pe mana si apoi mut-o pe zona dintre degetul mare si degetul aratator. Acolo se gasesc terminatiile nervoase ale mainii si fetei. Ele trimit impulsul adecvat creierului, iar durerea inceteaza.

✓ Nervozitate

Stii situatia: trebuie sa participi la o sedinta sau intalnire privata, trebuie sa te imbraci, sa te pregatesti, insa ai un sentiment ciudat in stomac si simti palpitatii. Poate suna ciudat, insa pentru a te linisti si a-ti reveni la normal , incearca sa sufli in degetul mare de la mana. Deoarece el este responsabil de asa numitul nerv vagus, care face legatura corp-minte, este responsabil de aceste senzatii de nervozitate.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.compentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa. Sursa: foodsandhealthylife.

Leave a Reply